Peleții din lemn au un randament termic aproape dublu față de lemnele de foc

Peleți lemn rășinoase esență tare

În zilele noastre, peleții de lemn reprezintă un tip de combustibil unanim acceptat și necesar, cu o cerere în creștere de la un an la altul, în toate țările europene.

Biocombustibil ecologic
Peleții din lemn reprezintă cel mai ecologic mod de transformare a biomasei în combustibil pentru obținerea de energie termică curată, fără a afecta mediul înconjurător, având un efect de substituție a motorinei, a gazelor naturale și a cărbunelui în balanța de combustibili.

Biocombustibil economic
Prin randametul termic ridicat, consumul de peleți de lemn este mult optimizat pentru încălzirea aceluiași spațiu, în comparație cu alte tipuri de combustibil.

Independență energetică
Utilizarea peleților de lemn pentru încălzirea spațiilor sau desfășurarea activității economice îți asigură independență energetică și protejează mediul în același timp.

Cel mai ridicat coefficient de eficiență bruta
Randamentul termic se analizează corect prin coeficientul de efficiență brutto, care ține cont atât de combustibilul utilizat, cât și de tipul de centrala termică. Peleții din lemn au un coeficient de eficiență brutto de +73% în comparație cu lemnul de foc.
Dintre toate tipurile de combustibil din biomasă, peleții din lemn au coeficientul de eficiență brutto cel mai ridicat, care duce la obținerea unui randament termic excelent.

Costuri optime pentru transport și depozitare
În toate tarile europene, peleții de lemn reprezintă un tip de combustibil din ce în ce mai important, atât pentru utilizarea casnică, căt și pentru încălzirea spațiilor industriale sau susținerea activității economice, ca o alternativă prietenoasă cu mediul, în comparație cu alte tipuri produse, cum ar fi cele petroliere sau gazul.

În plus, peleții din lemn pot fi transportați, manevrați și depozitați cu un cost mult mai redus decăt alte tipuri de combustibil.

Peleși Bio 100% lemn sunt ambalați în saci de 15 kg și se livreaza paletizat, obținând astfel costuri optimizate pentru transport și depozitare. Spre exemplu, pentru depozitarea unui palet cu aproximativ 1 tonă de peleți de lemn este suficient un spațiu de 1,2 x 1 m, ferit de umezeală.

Detalii logistice pentru Peleți Bio 100% lemn Stejar | Peleți Bio 100% lemn Pin | Peleți Bio floarea soarelui. Vezi aici.