Instrucțiunile instalației de încălzire indică tipul de combustibil cel mai potrivit de utilizat
Deoarece pot exista diferențe de calitate a peleților de lemn, este important pentru proprietarisă aleagă produsul potrivit, în funcție de instalația de încalzire și să realizeze reglajele necesare, dacă este cazul.
Acest lucru este determinant pentru randamentul termic obținut, considerând capacitatea relativ mică a instalației de încălzire pentru utilizarea casnică.
În cazul utilizarii industriale, unde sunt folosite instalații de încălzire de capacitate mare, reglarea instalației pentru tipul de peleți folosiți la ardere are o flexibilitate mai ridicată.
Culoarea peleților de lemn nu are nici o legătură cu nivelul de calitate
Calitatea peleților de lemn este atestată de puterea calorifică mare și de raportul direct dintre cenușă și umiditate. Culoarea produsului nu indică nivelul calitativ al peleților de lemn. Prin natura tipului de lemn folosit în procesul de producție, peleții de lemn pot avea culori diferite. Spre exemplu, peleții din lemn de stejar au culoarea gri-pământiu, iar peleții din lemn de rășinoase pot avea culoare albă, galbenă sau roșiatică.
Certificare ENplus A1 pentru peleții de lemn
Identificarea unor peleți de lemn de calitate este cheia succesului pentru obtinerea unui randament termic ridicat la încălzirea spatiului. O garanție a calității peleților de lemn este certificarea ENplus A1 deținută de producător. Peleții de lemn certificați ENplus A1 au calitatea atestată prin controlul întregului proces: de la aprovizionarea cu materie primă, până la producția și livrarea peleților de lemn pentru încălzire.
Cum se produc peleții de lemn
Peleții de lemn sunt realizați din biomasă trecută prin temperatura înaltă și presiune ridicată. Procesul de comprimare și temperatura ridicată contribuie la forma compactă a peleților de lemn, obținută după racire. Procesul de producție a peleților de lemn este depedent de materia primă folosită, dar și de toți pașii următori, cum ar fi recepția materiei prime, sortarea, tăierea, uscarea, peletizarea, răcirea și ambalarea corespunzătoare. Dacă toți pașii sunt urmați cu o atentă supraveghere a calității, rezultatul este un produs final compact, de calitate ridicată, ce poate fi transportat mult mai eficient decât lemnul.
Peleți Bio 100% lemn Stejar | Peleți Bio 100% lemn Pin sunt certificați ENplus A1. Vezi produse aici